Theo van Dam exposeert in Mijl op Zeven

Kunstenaar uit Heusden toont werk in bezoekerscentrum

In september en oktober 2011 exposeert de in Heusden (gem. Asten)  woonachtige kunstenaar Theo van Dam in bezoekerscentrum Mijl op Zeven. Er zijn schilderijen uit zijn vrije werk, kleine beelden en reliëfs te bekijken. De tentoonstelling is gratis te bezoeken in het bezoekerscentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Jaren geleden is Theo een zoektocht ingeslagen die al diverse tentoonstellingen van zijn beelden en schilderijen heeft opgeleverd. Zijn fantasie uit zich in spannende beelden waarin ronde en meanderende vormen afwisselend en elegant overgaan in strakke contouren. Formele kracht en tijdloosheid spreken uit de fraai afgewerkte bronzen objecten. De schilderijen zijn doorwerkt, rijk aan verwonderlijke details en blijven de beschouwer intrigeren op diverse zicht afstanden. Uiteenlopende thema’s hebben de revue gepasseerd, altijd gekenmerkt door uitbundig kleurgebruik die grote passie uitspreken.

Theo houdt van uitdagingen en zoekt in zijn werk niet altijd de gemakkelijkste weg. Na een periode van werken aan een thema krijgt hij vaak de drang om expressief te schilderen en zich met verf, spatels kwasten helemaal uit te leven en te genieten van de vrijheid die het schilderen biedt. Zo’n periode van expressie is nu te zien op deze expositie bij Mijl op Zeven. De beelden voldoen aan zijn eigen normen van “mooi zijn, iets eigens hebben en uitnodigen”. Ze geven het gevoel van tijdloosheid.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

De expositie en het bezoekerscentrum zijn in september en oktober op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s