Kleine wasjes, grote wasjes, kinderwasjes.

Kleine wasjes, grote wasjes, kinderwasjes

Op woensdag 28 september gaan de kinderen wassen zoals vroeger.

Kent u het nog de wringer, de tobbe en het wasbord. De meeste kinderen van tegenwoordig niet meer. Hoog tijd dus om a.s.. woensdag 28 september naar Eynderhoof aan het Milderspaat in Nederweert-Eind te komen om hier de tijd van vroeger te beleven.

Kinderen zullen verbaasd zijn; Mam, moest oma echt met de hand alles wassen? Hadden ze dan geen wasmachine? Pfoe, ik dacht dat ze alleen in Afrika met de hand in de rivier de was deden. Allemaal vragen die gaan leven en beantwoord worden op deze woensdagmiddag. De middag dat de vrijwilligers bij Eynderhoof met veel plezier de jeugd kennis laten maken met de gebruiken van toen. Dus de wastobbe staat klaar en de wasvrouwen kijven om jullie allemaal het laatste nieuws over vroeger te vertellen.

Daarnaast kunnen de kinderen hun hart ophalen met het kabouterpad met opdrachten die de kabouters voor de kinderen hebben uitgezet of het heerlijke glaasje ranja met knapkoek die ze daarna zeker van hun ouders krijgen! De ouders kunnen heerlijk genieten op het terras of in de herberg van een heerlijk kopje koffie met de ouderwetse kruimelvlaai of zoveel meer. Dus ouders neem uw kroost mee en laat ze weer een dagje genieten bij Eynderhoof.

Entree volwassen € 5.- kind € 2.-

Voor meer informatie; www.deheerlijkepeel.nl of www.eynderhoof.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s