Van licht naar donker in De Groote Peel.

Schemerwandeling vanaf bezoekerscentrum Mijl op Zeven.   

De overgang van licht naar donker in de natuur is een magisch moment.  Wie wil genieten van die speciale sfeer kan op vrijdag 16 september deelnemen aan een Schemerwandeling in het nationaal park De Groote Peel. Deze avondexcursie staat onder begeleiding van Peelgidsen en start om 19.30 uur vanaf de ingang bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 3,- per persoon, opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Van licht naar donker in de natuur

Als de schemering invalt en het licht verdwijnt voor het donker verandert er van alles in de natuur. Dieren die overdag actief zijn maken zich op voor de nacht. Veel vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. De nachtdieren daarentegen worden actief en gaan, beschermd door het donker, op zoek naar voedsel. Kleine zoogdieren zoals muizen scharrelen over de grond en vleermuizen scheren door de lucht op zoek naar muggen en andere kleine insecten. Nachtvlinders duiken plotseling op en nemen de plaats in het luchtruim over van de dagvlinders.

Tijdens de schemerwandeling op vrijdag 16 september is er aandacht voor deze veranderingen in de natuur. De deelnemers zullen bovendien ervaren dat hun zintuigen zich langzaam aanpassen aan de overgang van licht naar donker. Als het zicht minder is worden geluiden sterker waargenomen. Kleuren vervagen en de ogen passen zich aan het donker aan zodat we toch nog genoeg kunnen waarnemen om ons te oriënteren. De wandeling wordt begeleidt door Peelgidsen van Staatsbosbeheer. Zij zorgen voor een veilige route en attenderen de deelnemers op bijzondere momenten. Een sfeervolle excursie die ook geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens avondwandelingen is het bezoekerscentrum dus gesloten. Voor meer informatie en routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s