Muzikaal verteltheater in Mijl op Zeven.

Optreden van Frans en Henk in amfitheater bezoekerscentrum.

De Peelstreek is rijk aan (muzikaal) talent. Het overdekte amfitheater van bezoekerscentrum Mijl op Zeven is voor veel streekartiesten een ideale plek om te laten zien en horen wat je in huis hebt. Daarom heeft Staatsbosbeheer een aantal performers uit de omgeving uitgenodigd om een voorstelling te geven in Mijl op Zeven. Op zondag 11 september om 14.00 en 15.30 uur is er Muzikaal Verteltheater met Frans en Henk. De voorstellingen zijn gratis en reserveren niet nodig, maar vol = vol. Het bezoekerscentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Boeiende verhalen, verweven met sfeervolle muziek

Tijdens zijn werk als leerkracht ontdekte Frans van de Pas de kracht van vertellen. Sindsdien is hij een verteller in hart en nieren en heeft hij van verhalen vertellen een beroep gemaakt. Een goed en boeiend verhaal maakt indruk en de boodschap blijft dan beter hangen. Op die manier kun je kinderen, maar ook volwassenen op een ontspannen en onderhoudende manier iets leren. Frans is daarbij vooral geïnteresseerd en gespecialiseerd in historische onderwerpen, vaak uit zijn eigen leefomgeving. Soms zijn deze verhalen echt gebeurd zoals dat van De Gouden Helm, maar hij vertelt ook mythen, sagen of legendes zoals het verhaal over De Dolende Ridder.

Het uitbouwen van zijn verteltheater met muziek was voor Frans een logische stap. Zo kon hij zijn programma nog gevarieerder en completer maken. Sinds 2010 is hij daarom een samenwerking aangegaan met Henk Deters. De veelzijdig getalenteerde Deters is al jaren als acteur en muzikant actief. Naast het spelen van verschillende toneelrollen heeft hij als singer-songwriter in diverse orkesten en bands gespeeld. Ook voor Henk was het muzikaal verteltheater een ideale vorm om zijn talenten te combineren.

Tijdens hun voorstellingen laten Frans en Henk het publiek de werkelijkheid even vergeten. De pakkende verhalen, ondersteund door sfeervolle luisterliedjes, nemen de luisteraar mee naar een andere tijd en een andere wereld. De verhalen en liedjes zijn geïnspireerd op historische gebeurtenissen uit de regio en op verhalen uit het leven gegrepen. Hun enthousiaste en beeldende wijze van presenteren staat garant voor een boeiende en onderhoudende voorstelling voor jong en oud.

Het bezoekerscentrum is op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie en een routebeschrijving: http://www.staatsbosbeheer.nl of http://www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s