Activiteitenagenda van Kunst – O – Foon voor de maand september.

Natuurlijk vult Open Monumentendag 2011, voor een groot deel onze agenda. Maar dat zal niet alleen in Weert zijn, toch hebben we ook veel om trots op te zijn. En zijn er gelukkig nog mensen die veel inspanning verrichten om al dat moois te behouden met ook nog de toevoeging van een bruikbare bestemming.

Alle monumenten die U kunt bezoeken zijn te vinden op http://www.openmonumentendag.nl/gemeenten/371/weert

Daarnaast openstelling van het atelier van Marcel van Hoef aan de Swalmerstraat 35 te Roermond. Wel even vooraf reageren op zijn website http://www.marcelvanhoef.nl/ om zeker te zijn dat hij ruimte genoeg heeft om U te ontvangen. Ook in Roermond zijn er natuurlijk talloze monumenten te bezoeken op een steenworp afstand van het atelier.

Beide dagen 10 en 11 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunsthal Weert en ‘hergebruik’ op de Open Monumentendagen

Op zaterdag 10 en zondag 11 september zal Kunsthal Weert op twee manieren

bijdragen aan het landelijke thema voor de Open Monumentendagen.

De Kunsthal zelf is een voormalig ‘doevekot’, dat alleen op de eerste zondag van elke maand kunst en design tentoonstelt. Exposanten uit heel Nederland hebben er inmiddels al 65 keer hun werk gepresenteerd. Van klassieke bronzen beelden tot en met Street Art, Outsider Art, Prison Art en onlangs nog Supertrashnoise. De 50e presentatie vond plaats in december 2009 in Your Space van het van Abbemuseum te Eindhoven.

In de sfeer van zijn Hilarisch Astrolarium, een installatie op de bovenverdieping waar vroeger de duiven in- en uitvlogen, toont Jack Vreeke zijn nieuwste kunstwerk: de Houdini Space Capsule. Dit werk houdt het midden tussen een vliegende schotel en een bathyscaaf, maar doet ook denken aan de hermetisch afgesloten tanks waarin ontsnappingskunstenaar Houdini zich vroeger geboeid liet opsluiten. De capsule is er groot genoeg voor en roept claustrofobische gevoelens op bij de toeschouwer. Voor het thema ‘hergebruik’ is het toepasselijk dat de capsule geheel uit vondsten uit het oud ijzer is samengesteld.

Kunsthal Weert bevindt zich bij De Lichtenberg tussen het Kunstcentrum en de Boostenzalen.

Open van 10 tot 17 uur en de toegang is gratis.

Zie voor meer informatie: http://www.kunsthalweert.nl

Of bel Jack Vreeke: 0495 533988

Ook een bijzondere vermelding waard, het openstellen van de scheepswerf in Weert. Hier bent U ook nog uitgenodigd voor een groepstentoonstelling van een viertal kunstenaars.

Het Munttheater, Rick en De Bosuil hebben in samenwerking met diverse andere culturele organisaties en amateurverenigingen in Weert het initiatief genomen tot een echte opening van het cultureel seizoen 2011-2012. Doel is een beeld te geven van het culturele aanbod en de amateurverenigingen die Weert rijk is.
Op zaterdag 17 september kunnen mensen vanaf 13.00 uur in de binnenstad, in de gebouwen van Rick, het Munttheater en de Bosuil en op diverse andere locaties kennis maken met het nieuwe aanbod op cultureel gebied. Er zijn demonstraties, miniconcerten en exposities gepland met als afsluiting een World Photoconcert in De Bosuil. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Hou de websites van het Munttheater, De Bosuil en Rick in de gaten voor het meest up-to-date programma van deze dag.

Limburgs Symfonie Orkest bij het Munttheater
Om 15.00 uur vindt in het Munttheater het Proeverijconcert plaats van het Limburgs Symfonie Orkest.
Bezoekers krijgen een heerlijke combinatie van muziek voorgeschoteld en er wordt meer verteld over de concertprogramma’s van het LSO het komende seizoen, een klinkende seizoensbrochure. Het concert is gratis toegankelijk, maar reserveren voorafgaand wordt geadviseerd.
Na afloop van het concert vindt de uitreiking van de Weerter Podium Publieksprijs plaats. Elk jaar strijden de professionele en amateurvoorstellingen in het Munttheater om de gunst van het publiek. De winnaars van vorig jaar, Jos van Dooren en Willeke Alberti zullen dit jaar de prijzen overhandigen.

Concerten bij Muziekcentrum De Bosuil
Van 13.00 tot 17.00 uur zullen een drietal regionale bands het podium bij De Bosuil bestijgen. Forgotten Trouble zorgt voor een spetterende kick-off, waarna Skyway Avenue zijn kunnen toont. Wee Heavy sluit de middag af. Maar daarmee is de dag bij De Bosuil nog niet afgerond. Een geweldig Photoconcert vindt plaats ter afsluiting van het Cultureel Lint Weert anno 2011. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom dan kijken!

Inschrijfdag bij Rick
Tijdens het Cultureel Lint zijn er bij Rick van 14.00 tot 17.00 uur docenten die graag vertellen over hun cursussen, vragen beantwoorden, mensen uitnodigen om naar dans- of muziekpresentaties te komen te kijken, instrumenten uit te proberen of bijvoorbeeld de penseel ter hand te nemen. En de naam zegt het al: de dag is tevens bedoeld om in te schrijven voor een cursus of les in het nieuwe seizoen. Mensen die zich die dag terplekke inschrijven, maken kans hun cursus gratis te komen volgen komend jaar. Kortom, de Inschrijfdag van Rick is er voor informatie én inschrijven. Eerder inschrijven kan natuurlijk ook via www.ricknet.nl.

Voor de autoliefhebbers is er ‘Neewieert on Wiels’ een heus voertuigenspektakel in het centrum van Nederweert. En ook hier zijn een aantal monumentjes aanwezig.

En niet te vergeten een van de grote volksspektakels van het jaar ‘de Weerter Kermis’ een van de grootste van Nederland. Van 23 t/m 28 september op verschillende pleinen in Weert. Voor het laatste nieuws en de attracties kijk op, http://www.kermisweert.nl/

Voor de fotoliefhebbers onder ons er zijn prachtige foto’s te maken op
zo’n kermis. Ik zal er in het volgende bericht een aantal publiceren, welke ik
een aantal kermissen geleden genomen heb. Hierbij alvast een voor proefje.

Dus wat let U om Weert eens te bezoeken met al dat moois dat het te bieden heeft.

Beste aanleiding natuurlijk ons live Kunst- en cultuurprogramma, nu vanuit het museum Jacob van Horne. En voorts wisselend vanaf locatie, de eerstvolgende op 9 oktober vanuit de muziekzaal van Rick.

Verder ben ik voornemens een maandelijks cultureel café op te starten aansluitend aan onze uitzendingen. Te beginnen in de maand november vanuit café zaal ‘De Beatrix’ met vanaf 13.00 uur een intieme voorstelling gevuld met luisterliedjes van Harold Konickx zie http://haroldk.nl/. Noteer dus alvast 13 november in Uw agenda, want Harold brengt waarschijnlijk nog iemand mee. En ik ga druk bezig om nog andere interessante invulling te zoeken.

Als U mee wil denken met invulling voor mijn cultureel café, dan hoor ik dat graag. Het cultureel café zal telkens vanaf 13.00 uur op de tweede zondag van de maand georganiseerd worden bij ‘De Beatrix’. Mensen die zich graag willen profileren op het gebied van Kunst, cultuur, historie, literatuur en muziek kunnen zich melden op mijn mail adres araemaekers@home.nl of bellen 06-22924622.

 

 

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s