Kunst – o – Foon, het live kunst- en cultuurprogramma van Weert FM op zondag 11 september vanuit museum Jacob van Horne Weert.

Het is weer bijna de 2e zondag van de maand en tijd voor Kunst – O – Foon, live Kunst- en cultuur uit de regio en vandaag vanaf het voormalige stadhuis aan de Markt in het hartje van Weert.

En het is ‘Open Monumentendag’, een reden te meer om ons te komen bezoeken op deze voor Limburg unieke locatie. Het Jacob van Hornemuseum is namelijk in het bezit van een van de grootste en fraaiste collecties oude kunst. Onder te verdelen in Limburgse religieuze kunst en Franciscaanse kunst en cultuur.

De muzikale invulling met een stemmige sfeer ligt in handen van Miriam Duckers (zang) en Jan Berendsen (contra bas en gitaar). Een tweetal jazzstandaards, een Cubaanse bolero en een fado nummer zullen het museum in kleurig geluid zetten.

Hoe kan het ook anders, ook wij volgen het thema van ‘Open Monumentendag 2011’. Herbestemming van monumentale panden staat niet alleen vandaag hoog op de ranglijst want in economische barre tijden is het natuurlijk zaak om én je cultureel erfgoed te beschermen én daar tevens een goede invulling voor te vinden tegen betaalbare exploitatie.

In Weert natuurlijk zeer actueel de kerk op Fatima en openluchttheater ‘de Lichtenberg’ beiden ontworpen door de Weerter architect Pierre Weegels. Niet dat we vandaag de invulling kunnen presenteren maar we hebben wel een aantal zeer bevlogen mensen aan tafel die ons veel te vertellen hebben.

Ten eerste natuurlijk Joke Jongeling-Rooth, beleidadviseur monumenten & architectuur gemeente Weert en Rob Langeslag van de Stichting ‘Behoud de Lichtenberg’. Zie ook http://www.behouddelichtenberg.nl/

Dan onze Weerter molens, deze zijn inmiddels een belangrijk cultuurgoed in onze gemeente en velen daarvan verkeren inmiddels weer in volledige glorie. Alleen dat moet blijven natuurlijk en daar zijn mensen voor nodig. Aan tafel bevlogen promotor Vincent van de Berg. Zie ook http://www.molensinweert.nl/ 

De scheepswerf aan de Scheepsbouwkade in Weert is voor veel Weertenaren nostalgie. Binnenkort is, misschien wel laatste, kans om deze scheepswerf in Weert in al haar oude glorie aan het water te bezoeken. In samenwerking met de ‘Open Monumentendagen’ kun je op 10, 11, 17 en 18 september 2011 op een bijzondere manier een kijkje nemen op de werf.

Ik zou zeggen kom naar onze uitzending a.s. zondag we hebben alles in huis. Kunst, cultuur, muziek en unieke gasten.

Daarnaast een unieke locatie in monumentale sfeer en wat wil je nog meer op Open Monumentendag.

Onze uitzending is te rechtstreeks te beluisteren via Weert FM 107.5 in de ether.

Mocht je het zo druk krijgen met bezoeken van al dat moois in onze gemeente, ‘geen man overboord’ de uitzending is via onze site http://www.weertfm.nl later te beluisteren onder uitzending gemist Kunst – O – Foon.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s