Verzamel natuurschatten in De Groote Peel.

Doe- en ontdektocht vanaf bezoekerscentrum Mijl op Zeven

De natuur is een schatkamer vol met de meest bijzondere natuurschatten. Als je ze verzamelt kun je een eigen ‘natuurschatkist’ maken. Op woensdag 7 september kunnen kinderen vanaf 6 jaar, samen met hun (groot)ouders en/of begeleiders hiermee aan de slag. Samen met een gids van Staatsbosbeheer gaan ze op zoek naar bijzondere vondsten en ontdekkingen in het Nationaal Park De Groote Peel. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per kind en volwassenen mogen gratis meedoen. Opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Bewaar je natuurherinneringen

Wandelend in het bos, op de hei, in de duinen of in het nationaal park De Groote Peel, overal in de natuur kun je genieten van bijzondere geuren, kleuren en ontdekkingen. Jammer genoeg kun je al dat moois niet in een doosje doen om mee naar huis te nemen.  Het vasthouden van natuurherinneringen blijft beperkt tot het maken van een foto of filmpje. Een enkele keer neem je een bijzondere vondst zoals een dennenappel, blad of schelp mee naar huis. Zo blijft de herinnering aan een mooie dag en die bijzondere natuurbeleving een beetje bewaard voor later.

Die behoefte om mooie natuurherinneringen oftewel natuurschatten te bewaren is de basis voor de activiteit ‘maak je eigen natuurschatkist’ op woensdag 7 september in het nationaal park De Groote Peel. Tijdens een actieve en creatieve ontdektocht gaan de deelnemers op zoek naar bijzondere vondsten en belevenissen. Sommige natuurschatten liggen letterlijk voor het oprapen. Daarvoor hoef je alleen maar goed om je heen te kijken. Voor andere vondsten moet je zintuigen en soms je creativiteit gebruiken. Al wandelend  verzamelt elke deelnemer zo materiaal voor een eigen natuurschatkist die voor iedereen uniek en van onschatbare waarde is.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s