Wandelen bij het licht van de volle maan.

Avondexcursie in nationaal park De Groote Peel

Op zaterdag 13 augustus houdt Staatsbosbeheer een volle maanwandeling in het nationaal park De Groote Peel. Deelnemers aan deze avondexcursie kunnen ervaren hoe bijzonder een wandeling in een door de maan verlichte peel is. De excursie staat onder begeleiding van Peelgidsen en start om 21.00 bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 3,- per persoon, opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Wandelen in de natuur, als de maan vol en rond aan de hemel staat, is een bijzondere ervaring. Met volle maan lijkt het net alsof een grote schijnwerper de aarde in zijn greep heeft, het is dan niet écht donker meer. Bomen werpen schaduwen, water reflecteert het maanlicht en zelfs zonder zaklamp of ander kunstmatig licht kun je heel ver kijken. Het zilverwitte licht van de maan geeft het landschap en de natuur daarbij een magisch tintje.

Deze magische sfeer is zeker aanwezig in een natuurgebied als het nationaal park De Groote Peel. Dit uitgestrekte moeras spreekt al sinds mensenheugenis tot de verbeelding en het was de inspiratie voor spannende verhalen over dwaallichten, witte Wieven en dolende ridders. De herinnering en stille aanwezigheid van het verleden maken van de Groote Peel overdag al een sfeervol gebied om te wandelen, ‘s avonds en met volle maan is die beleving nog veel sterker.

Tijdens de volle maanwandeling op zaterdag 13 augustus vertellen de Peelgidsen van Staatsbosbeheer bijzonderheden over De Groote Peel, maar er is ook veel aandacht voor de beleving. Tijdens de excursie worden een paar eenvoudige opdrachten gedaan die de zintuigen prikkelen en daardoor de natuurbeleving versterken.  Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven is de toegangspoort  van het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is in augustus geopend op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de volle maanwandeling is het bezoekerscentrum gesloten. Voor meer informatie, een routebeschrijving en een activiteitenoverzicht: http://www.staatsbosbeheer.nl

 

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s