Streekfestival sluit Peelweek af

Streekmuziek en turfstekerroute bij Mijl op Zeven

De jaarlijkse Peelweek in De Groote Peel wordt op zondag 31 juli afgesloten met een Streekfestival bij Mijl op Zeven. Met het Streekfestival biedt Staatsbosbeheer en het nationaal park een veelzijdig programma met voor elk wat wils. Er zijn optredens van Shantygroep Aan Paol 60,  Seniorenorkest Da Capo, Mannenkoor Toffel Vier, het Dennis Collins Trio, troubadour Mart Vervoort en verhalenverteller Frans van de Pas. Voor de wandelaars is er een turfstekerroute uitgezet in het gebied. Het Streekfestival start om 13.00 uur en zal tot ongeveer 17.30 uur duren. Entree is gratis en opgave niet nodig. Alle activiteiten starten bij het bezoekerscentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor meer informatie: 0495 – 641 497 of www.np-degrootepeel.nl

 Een hele week GRATIS activiteiten voor en door mensen uit de Peelstreek

De Peelweek in nationaal park De Groote Peel en bezoekerscentrum Mijl op Zeven biedt een hele week gratis activiteiten voor jong en oud. Deze jaarlijks terugkerende activiteitenweek laat bezoekers op verschillende manieren kennis maken met de natuur en cultuurhistorie van de Peel. Traditiegetrouw wordt de Peelweek op zondag afgesloten met een evenement waarbij de mensen uit de Peelstreek actief betrokken zijn. Vorig jaar was er tijdens de Peelweekfinale een Streekmuziekfestival. Ruim 2500 bezoekers hebben die dag genoten van sfeervolle peelklanken. Ook dit jaar zijn er weer streekmuzikanten uitgenodigd voor een optreden bij Mijl op Zeven.

Op zondag 31 juli is er een goed gevuld en gevarieerd programma met Brabantse en Limburgse Streekmuzikanten. De optredens zijn afwisselend in het amfitheater en op het voorterrein van bezoekerscentrum Mijl op Zeven en in de Peelboerderij. De muzikale aftrap om 13.00 uur is voor het Brabantse mannenkoor Toffel Vier. Deze Astense mannen zingen een breed repertoire aan liederen onder meer in het Brabants dialect. Ook uit Asten komt Seniorenorkest Da Capo. De Blazersgroep heeft al vaker en met veel succes, bij het bezoekerscentrum opgetreden. Gelegenheidsorkest  ‘Het Dennis Collins Trio’ is ook op herhaling. Vorig jaar kregen ze veel  respons en enthousiaste reacties met hun swingende klassiekers en Folkliedjes. Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert  zingt en speelt stoere zeemansliederen en tovert daarmee het bezoekerscentrum voor een paar uurtjes om tot Havenkroeg. Meezingen gewenst!

Ook de wandelaar komt tijdens het Streekfestival aan zijn trekken. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur is er in De Groote Peel een Turfstekerroute uitgezet. Hiervoor is bij de balie van het bezoekerscentrum een routebeschrijving verkrijgbaar. Bij een aantal infopunten op de gele route (2 km) geven Peelgidsen  informatie over turf en turfsteken. In de Peelboerderij, aan het begin van de gele route, vertelt  verhalenverteller Frans van de Pas op enthousiaste en bevlogen wijze spannende Peelverhalen. Op dezelfde locatie zal Mart Vervoort nostalgische liedjes ten gehore brengen.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s