Zonder Bijen geen leven!

Eynderhoof het heerlijke peeldorp in Nederweert-Eind

Op zondag  31 juli a.s. komt het ambrosiusgilde bij Eynderhoof demonstraties geven over het imkervak. Vanaf 13.00 uur gaat het mooie peeldorp open en kan men weer terug in de tijd. De imkers gaan hard aan het werk en laten jullie al het moois zien van het vak.

Wat is het nut van een bij?

Vele tuinders schakelen de hulp van imkers in om hun fruitbomen te laten bestuiven. Zonder bestuiving geen vruchten. Juist ook in de afgesloten kassen in bijv. het Westland worden bijen ingezet.

Door bekende en onbekende factoren worden de bijen echter in hun bestaan bedreigd.   Het leven van een bijenvolk is net zo bijzonder als inspirerend. Het bestaat uit 1 koningin, duizenden werksters en enkele honderden mannelijke darren Een bijenleven is slechts kort, maar daarin heeft het diertje vele taken, die vergelijkbaar zijn met die van de mens. Wanneer het volk bedreigd wordt, zullen vele bijen hun leven geven door te steken. Heeft het volk behoefte aan water, dan zijn er duizenden bijen die de omgeving afzoeken. Ook de bijentaal is bijzonder. Door een bijendans uit te voeren weten de bijen aan elkaar door te geven waar ze het beste naar toe kunnen vliegen, en dat op de meter nauwkeurig.

Het Ambrosiusgilde is de vereniging die zich bezig houdt met het bijenvak. Want bijen houden kun je niet zomaar doen. Daar moet je een (boeiende) cursus voor volgen. De theorie wordt gecombineerd met prachtige praktijklessen.

Dus pak u jas, das en tas en kom naar Eynderhoof, u vindt ons aan het Milderspaat 1, Nederweert-Eind. Entree volwassen € 5.- kind € 2.- .

Voor meer informatie; www.deheerlijkepeel.nl of www.eynderhoof.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s