Toekomst Bantopa in handen van de gemeenteraad Weert.

Zoals beloofd het integrale artikel van ‘Bantopa Party’.

Op zondag 17 juli aanstaande vindt de achtste editie van het gratis Multi cultureel evenement, Bantopa Party, plaats. De kosten van dit festival worden grotendeels betaald uit de baromzet van de dag zelf. Begin dit jaar heeft de vrijwilligersorganisatie van Bantopa Party unaniem besloten dat als er geen andere partij komt die na deze editie het financieel risico op zich neemt, dat dit de laatste editie wordt. Vrijwilligerswerk behoort leuk te zijn en te blijven en daar hoort een mogelijk financiële last en/of risico niet bij.

Met pijn in het hart is dit besluit genomen en de organisatie heeft dit kenbaar gemaakt aan zowel de Gemeente Weert als aan Centrum Management Weert om samen met hen te bekijken of zij het risico van de vrijwilligersorganisatie kunnen en willen overnemen. Zowel Sonja Blok als wel wethouder John Cardinaal begrijpen niet alleen dat het financieel risico een te zware last is voor deze groep vrijwilligers, maar ook staan zij positief  tegenover het bieden van een toekomstgarantie.  Echter hier moet de gemeenteraad wel mee instemmen en die is momenteel met zomerreces.

De Bantopa organisatie had graag gewild dat er al duidelijkheid was voor de achtste editie, zodat ze  op gepaste wijze afscheid hadden kunnen nemen van hun geliefde Bantopa, in het geval dat de gemeenteraad niet over de brug komt. Na zeven succesvolle edities die een volledig dekkend financieel resultaat hebben opgeleverd, hoeft de Gemeente alleen bij te springen als het echt nodig is om een volgende editie te kunnen garanderen. De vrijwilligersorganisatie kan dit niet meer. Jaar in jaar uit heeft de organisatie niet alleen willen bewijzen dat Bantopa in Weert thuis hoort, maar ook dat het evenement financieel rendabel is. Nooit is er om financiële hulp gevraagd en heeft de organisatie alles op haar eigen kracht bereikt. Het managen van een strakke begroting is nu eenmaal een kunst op zich. Je kunt wel groot denken en doen, maar als je maar 1 euro hebt, moet je niet 2 euro uitgeven in de hoop dat zich dat vanzelf terugverdient.

Overigens is de vrijwilligersorganisatie van mening dat niet alleen de gemeente het financieel risico zou moeten gaan dragen. Al jarenlang profiteert heel Weert van Bantopa Party, niet alleen van de dag zelf, maar ook op lange termijn omdat je hiermee laat zien dat de stad een breed scala aan activiteiten heeft. Hiervoor zouden ondernemers meer op de bres moeten gaan springen om een gebroederlijk cultureel festival, zoals Bantopa Party, in hun stad te behouden.

De achtste editie is dus een hele  bijzondere editie die niemand mag missen. Kortom: laat elkaar ontmoeten tijdens Bantopa Party op de Nieuwe Markt. Meer informatie treft u aan op de website: http://www.bantopaparty.com 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s