Architectuurprijs Weert 2011 in het teken van de ontwerpen van Piet Coenders.

Zondag 3 juli wordt de architectuurprijs 2011 uitgereikt vanaf 13.30 uur in een van de filmzalen van Gotcha aan de Beekstraat in Weert.

Stichting Architectuurlijk Weert is de organisator met als doel: een breder publiek bekend maken met en bewuster van architectuur.

Omdat we natuurlijk overal bouwwerken om ons heen zien is het zo’n gewoon beeld, dat we het nauwelijks bewust in ons opnemen. Omdat er een Publieksprijs verbonden is aan de uitreiking, is het logisch dat meer mensen eens wat nauwkeuriger om zich heen gaan kijken. Om tot een bewuste keuze te komen wat er nu zo aantrekkelijk, schoon, functioneel en verrassend aan de diverse genomineerde ontwerpen is.

De nominaties zijn te vinden op http://www.architectuurlijkweert.nl

Ook is er een tentoonstelling ingericht in de Tiendschuur, welke deze zelfde middag wordt geopend om 15.00 uur. De tentoonstelling is t/m 11 september te zien. http://www.gemeentearchiefweert.nl/ voor meer info en openingstijden.

Ter ere van het oeuvre van Piet Coenders is een publicatie uitgebracht geschreven door kunsthistorica Eva Wetsteijn. Zij zal omstreeks 15.00 uur een lezing verzorgen over het werk van Coenders gezien door de bril van zijn tijd.

In de Kunst – O – Foon van 10 juli zullen we een verslag doen en als woordvoerders zullen aan tafel schuiven, Joke Jongeling en Cees Metz beide lid van Stichting Architectuurlijk Weert.

Deze Kunst – O – Foon zal live vanuit onze eigen Weert FM studio aan de Wilhelminasingel komen, waar als vertrouwd de koffie en thee klaar staan.

Publiek dus van harte uitgenodigd en spoedig op dit blog de verdere samenstelling van onze Kunst – O – Foon van 10 juli, tussen 11.00 en 12.00 kunst- en cultuur uit de regio Weert. http://www.WeertFM.nl

Vandaag is er voor de liefhebbers braderie in Weert met aansluitend de nacht van de braderie. Voor allen die graag informeel wat muzikaal talent willen ontmoeten, struin de cafeetjes vanavond in onze stad in het groen eens af. En geniet van de bijzondere volkscultuur rondom onze braderie.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s