Jack Vreeke zit niet stil in de zomer, een jaargetijde overigens waarin de Kunsthal er extra idyllisch bij ligt.

 

HOUTEN VRACHTCONTAINER IN KUNSTHAL WEERT OP 1  MEI

Op uitnodiging van Kunstverein Duisburg heeft Weerter kunstenaar Jack Vreeke vorig jaar een container ingericht voor het projekt ‘Container Transit’. Dit project was onderdeel van ‘Het Ruhrgebied als culturele hoofdstad”. Van Duisburg uit lopen de doorvoertrajecten van de binnevaart naar de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam. De vrachtcontainer domineert in vorm en formaat het vervoer naar en van de naburige zeehavens. Met zijn functies – praktisch, esthetisch en communicatief – symboliseert de container heKUNSTHAL Weertt wereldwijde vervoer van goederen en ideëen. Vreeke is een van de 80 kunstenaars, die een houten container – op schaal 1:5 van een twintig-voets zeecontainer – heeft ingericht. Hij bouwde een houten containerschip, de JAMAR III, beladen met houten kistjes voor thee, drank, spelletjes en tekendozen, dat daar precies in past. Alle miniatuurcontainers werden eerst tentoongesteld op twee plaatsen in Duisburg, in Roermond, Nijmegen en Arnhem  en in maart waren ze weer terug naar Duisburg. Op 8 april was de afsluiting met de presentatie van de catalogus en een film over het hele project.

Dit houten containerschip staat zondag 1 mei in van 11 tot 17 uur in Kunsthal Weert met enkele scheepsportretten op staalplaat aan de wand. De kunstenaar is aanwezig en de toegang is gratis.

JAMAR III, Jack VreekeVoor meer informatie:
Jack Vreeke
tel: 0495 53398
www.kunsthalweert.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s