Zin in een lekkere boswandeling en een idyllisch rustpunt temidden van……………..

Limburgse landschappen van Geer Gielen in Kunstcentrum.

Iedere eerste zondag van de maand exposeert een lid van de Weerter vereniging voor beroepskunstenaars – de SKW – recent werk in het Kunstcentrum bij De Lichtenberg.

Op zondag 3 april a.s. presenteert Geer Gielen uit Nederweert het resultaat van zijn pogingen uitgaande van de natuur en het Limburgse landschap door middel van foto’s, tekeningen en waarnemingen via schilderijen een impressie te geven van zijn bevindingen. Vervolgens worden deze schilderijen verwerkt tot sfeervolle collages.

De expositie is open van 11 – 17 uur en de kunstenaar is zelf aanwezig om zijn werkwijze toe te lichten. De toegang is gratis.

‘Een loflied voor een liefde’ van Aad de Haas in Kunsthal.

Kunsthal Weert  start het zesde jaar van haar bestaan met een bijzondere serie facsimile’s.

Dertig jaar geleden stelde Jules Kockelkoren een map met vijfentwintig lino’s van Aad de Haas samen, als een loflied en een hommage aan zijn vrouw Nel de Haas-Koekman.

In het leven en werken van Aad de Haas heeft zij een grote en indringende rol gespeeld. Zij neemt de centrale plaats in in veel van zijn werken met een innige, zachtaardige, door liefde omstraalde sensualiteit. Aad portretteerde gelaat en gestalte van zijn minnares als lyrische verbeeldingen van gesublimeerde erotiek. Nel was meer dan zijn model. Zij was zijn echtgenote en moeder van zeven kinderen. Zij installeerde zich elke dag na het huishoudelijk werk in Aad’s werkkamer, waar hij onafgebroken stond te schilderen, tekenen, etsen of linosnijden. Onder het werken las zij hem voor, onvermoeibaar, hele bibliotheken. Zo nam Aad nagenoeg de hele wereldliteratuur door. In de jaren van tegenspoed stond Nel onwankelbaar aan zijn zijde, strijdbaar en opgewekt zijn miskenning, gehoond worden en zijn bittere armoede delend.

Maar ook deelde zij de verrukking om zijn geïnspireerd scheppen en zijn ongecompliceerde levensvreugde, die hem voortdurend deed zingen als hij werkte. Na zijn plotselinge dood op 21 maart 1972 is zij onafgebroken blijven doorwerken om Aad’s werk voort te zetten, onwrikbaar zijn artistieke nalatenschap beherend en verbreidend.

Kunsthal Weert is open van 11 – 17 uur. De toegang is gratis.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s