Kunst – O – Foon, cultuur agenda van zondag 14 november

Vanmiddag is de laatste dag dat U de expositie ‘Zaken van de Geest’ kunt bezoeken in de Paterskerk op de Biest. In deze expositie geven 23 kunstenaars van Stichting Kunstcentrum uitdrukking aan het thema spiritualiteit. Om half drie uur sluit beeldend kunstenaar Rob Kars de expositie af met een lezing over aard, invloed en betekenis van de rotskunst der Bosjesmancultuur uit Zuidelijk Afrika, waarover straks in deze uitzending een voorproefje door de kunstenaar ‘himself’. Entree bedraagt 8 Euro 50, inclusief consumptie.

Vanmiddag kunt U ook op een andere plaats Uw literair hart ophalen en wel in Hotel Golden Tulip. Vanaf half drie wordt bekend wie van de drie genomineerden, Annie van Gansewinkel, Ed Gubbels of Luc de Rooy met de 20e Veldeke Literatuurprijs naar huis mag. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door ‘Minsekinder’ uit Venlo.

Voor de muziekliefhebbers onder ons, vanaf 15.00 uur speelt een oude bekende, de band ‘Vidoo’,  in café ‘De Kroes’ aan de bult van Verheggen.  Vidoo, maakte in de jaren ’70 en ’80 furore met hun containerrock. Met geheel nieuw repertoire zijn ze nu aan de weg aan het timmeren ter voorbereiding op de ‘Body Face’ Dublin Tour eind 2011.

En alsof het niet opkan, ook vanmiddag de opening van het Rogsteakers Vasteloavundj seizoen met het Rogsteakers Lidjesfestival. Vanaf de Markt te Weert  zullen 10 geselecteerde liedjes ten gehore gebracht worden. Een aantal vakjury’s op locatie zullen vanaf 15.00 uur telefonisch hun stem uitbrengen in een live uitzending van Marco Stals te beluisteren op ons eigen Weert Fm op 107.5. Om 18.00 uur zal dan het vastelaovundj lidje van 2011 bekend zijn. De muzikale begeleiding op de Markt is in handen van de 20-koppige bigband ‘Copperband Moorland’.  Het weer, kunt U met gerust hart trotseren want voor deze gelegenheid is de Markt deels overdekt met een paraplu van 21 meter.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s